30 Νοε 2007

E-Recruitment Survey

Σε έρευνα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη «Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσπαθούμε να διερευνήσουμε το βαθμό ικανοποίησης χρήσης του συστήματος e-recruitment από τους εργαζόμενους του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων μιας εταιρίας, μέσω της συμπλήρωσης ενός ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο αυτό συμπληρώνεται ανώνυμα και απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του συστήματος e- recruitment και μπορείτε να το συμπληρώσετε το αργότερο μέχρι τις 7 /12.

Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί περίληψη των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο εδώ χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα:
username: user
password: user

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μαριαντίνα Παπαλεβιζοπούλου

25 Νοε 2007

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού.....

Ένα πολυ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή με θέμα "Οι image makers των... άνεργων νέων" και περιγράφει ιστορίες καθημερινής τρέλλας συνεντεύξεων και συνεντευκτών αλλά και ιδιωτικών εταιρειών-φροντιστηρίων προς υποψηφίους για αναζήτηση εργασίας...

Περισσότερα εδώ...

14 Νοε 2007

Bosses crack down on internet socialising

Ένα πρόσφατο άρθρο στην Βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται στο κοινωνικό (πια) φαινόμενο του social networking μέσω του Internet (μέσω ιστοσελίδων όπως το Facebook, MySpace, YouTube, κά.) και την "παρέμβαση" των επιχειρήσεων στην Μ. Βρετανία, προκειμένου να περιορίσουν τον χρόνο που καταναλώνουν οι εργαζόμενοί τους σερφάροντας σε αυτές τις ιστοσελίδες.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.

Harvard Business School Discussion Leaders

Το Harvard Business School έχει δημιουργήσει μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, στην οποία υπάρχουν τα blogs μερικών από τους σημαντικότερους μελετητές και ερευνητές στο Management (π.χ. Marshall Goldsmith, Gary Hamel, κ.ά.).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

9 Νοε 2007

Managing tomorrow's people-The future of work to 2020

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers παρουσιάζει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα θέματα για το μέλλον της εργασίας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

4 Νοε 2007

Αισιόδοξα για την ανάπτυξη τα ανώτατα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων

Αισιόδοξοι για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες δηλώνουν οι διευθυντές των επιχειρήσεων της χώρας στην πρώτη σχετική έρευνα του είδους που παρουσιάζει αποκλειστικά «Το Βήμα». Η έρευνα της εταιρείας εξεύρεσης στελεχών Stanton Chase πραγματοποιήθηκε μεταξύ 308 διευθυνόντων συμβούλων και γενικών διευθυντών ελληνικών και ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Περισσότερα στο Βήμα