25 Ιουν 2008

Πρόθυμοι να εργαστούν σε άλλη χώρα 9 στους 10 Έλληνες

Πρόθυμοι να μετακινηθούν σε άλλη πόλη ή χώρα εμφανίζονται οι Έλληνες, προκειμένου να εξασφαλίσουν εργασία με καλύτερους όρους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Manpower, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το 87,7% των Ελλήνων που πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι θα άλλαζαν πόλη ή χώρα για εργασιακούς λόγους, ποσοστό υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (78%). To Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιταλία είναι οι τρεις χώρες στις οποίες θα προτιμούσαν να μετοικήσουν οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα της Manpower, ενώ το 30,3% του ελληνικού δείγματος δήλωσε πρόθυμο να μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε on-line, τον Απρίλιο 2008, με τη συμμετοχή συνολικά 31.574 ατόμων από 38 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και 1.079 Ελλήνων, αποκαλύπτει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με το πώς οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τόπο διαμονής για μία θέση εργασίας.

Περισσότερα στην Καθημερινή.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που πολλοί φαντάζονται ότι θα πηγαίνουν και θα φεύγουν όποτε θέλουςν στη δουλειά, θα ρουφάνε τη φραπεδιά πάνω στο γραφείο ή στο γκισέ και θα συζητάνε με τις ώρες με άλλους συναδέλφους, τί έκαναν, πού πήγαν, πώς πέρασαν το ΣΚ, τις γιορτές, το καλοκαίρι...

    Κι απ' έξω να ψιλοβρέχει, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, με διαλείμματα χιονοπτώσεων... Πόσο λες να κρατήσουν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή