15 Σεπ 2008

Αποτελέσματα της έρευνας Αμοιβών & Παροχών της Hay

Σημαντικά στοιχεία όσον αφορά τις αποδοχές και την καταναλωτική δύναμη των μάνατζερ αποκαλύπτει η Παγκόσμια Έκθεση Αμοιβών που ανακοίνωσε η Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων, Hay Group. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 51 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ασίας.

Για το έτος 2008, η ζήτηση υψηλόβαθμων στελεχών στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα.

Οι παράγοντες που συνεκτιμήθηκαν στον υπολογισμό των αμοιβών των μάνατζερ ήταν το κόστος διαβίωσης, αλλά και τα φορολογικά συστήματα της κάθε χώρας, τα οποία (ως παράγοντες) επηρεάζουν τη συχνότητα αναζήτησης των ανώτατων διοικητικών στελεχών.

Τα στελέχη management που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές διαθέτουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, σε σχέση με εκείνα που απασχολούνται στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στις πρώτες θέσεις της έκθεσης βρίσκονται χώρες-εξαγωγείς πετρελαίου, όπως το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Χονγκ-Κονγκ ενώ υψηλή θέση καταλαμβάνει και φέτος η Τουρκία (5η). Αντίθετα, οι ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία (18η) και η Γαλλία (33η) βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις, επηρεαζόμενες από παράγοντες, όπως η αύξηση του πληθωρισμού και οι φορολογικές επιβαρύνσεις οι οποίοι διατηρούν τα εισοδήματα σε χαμηλότερα επίπεδα.

"Στην Ελλάδα οι αυξήσεις των στελεχών των επιχειρήσεων και τον τελευταίο χρόνο κυμάνθηκαν σε επίπεδο αισθητά πάνω από τον πληθωρισμό. Το γεγονός, όμως, της αύξησης του πληθωρισμού αλλά και του κόστους διαβίωσης γενικότερα τον τελευταίο χρόνο είναι αυτά που είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της χώρας μας στην λίστα της καταναλωτικής δύναμης των μάνατζερ από την 15η θέση πέρυσι στην 21η θέση φέτος», επισημαίνει ο Θανάσης Αβραμόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Hay Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου