27 Μαΐ 2009

Δύσκολα τα πράγματα για τους νέους που αναζητούν εργασία

Μεγάλα προβλήματα στην αναζήτηση εργασίας από άτομα νεαρών ηλικιών δημιούργησε η ύφεση στη Μ. Βρετανία σύμφωνα με έρευνα του CIPD.

Δύσκολο προβλέπεται το καλοκαίρι για τους νέους που αναζητούν δουλειά, σύμφωνα με το βρετανικό Ινστιτούτο Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIPD-Chartered Institute of Personnel and Development).

Στην έρευνα περιλήφθηκαν 500 εταιρείες. Όπως ανακοινώθηκε, περισσότερες από τις μισές από αυτές δεν προτίθενται να προσλάβουν άτομα νεαρών ηλικιών (αποφοίτους ή απλά άτομα τα οποία έχουν αφήσει το σχολείο για να δουλέψουν)- ενώ μόνο 1 στις 5 ανέφερε ξεκάθαρα πως έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να το κάνει με 16χρονους/ες που έχουν εγκαταλείψει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα δεδομένα είναι ελαφρώς καλύτερα για τους αποφοίτους πανεπιστημίων, αν και το 1/3 των εταιρειών αναφέρουν πως τα σχέδιά τους για το υπόλοιπο 2009 σχεδιάζεται δραστική μείωση των προσλήψεων αποφοίτων ανώτερων σχολών.

Επίσης, ένα ποσοστό της τάξης του 45% αναφέρει πως δεν προτίθεται να κάνει προσλήψεις από καμία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντός των επερχομένων μηνών, μία θέση η οποία αντικατοπτρίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Περισσότερα στην Καθημερινή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου