25 Απρ 2010

Οι καιροί είναι δύσκολοι για... διευθυντές Ανθρωπίνων Πόρων

Οι άξονες στους οποίους «εκτυλίσσεται» η ατζέντα του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) (www. gpma.gr) την προσεχή Πέμπτη 29 Απριλίου -το όγδοο κατά σειρά ΗR FORUM 2010- με θέμα «What’s next for HR? A journey towards delivering value», είναι προφανές ότι επελέγησαν για να καλύψουν επιτυχώς τα ζητούμενα, όπως τα επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες, οι νέες προκλήσεις αλλά και οι «δοκιμασίες» που αντιμετωπίζει το HR στη χώρα μας, όπως και σε διεθνές επίπεδο, στο νέο σημερινό και αυριανό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οι Διευθύνσεις του Ανθρωπίνου Δυναμικού έχουν να αντιμετωπίσουν την κινητοποίηση των εργαζομένων σε περίοδο ύφεσης, σε συνδυασμό με την ανάγκη των οργανισμών για υψηλές αποδόσεις και, ταυτόχρονα, με την εξοικονόμηση πόρων. Και τα θέματα του συνεδρίου, όπως και οι σημαντικοί Ελληνες και διεθνείς ομιλητές του, υπόσχονται να παρουσιάσουν το πώς αναπτύσσονται εκείνα τα εργαλεία HR, με τα οποία αντιμετωπίζονται «τα σύνθετα προβλήματα που ανακόπτουν τον οργανισμό από την υψηλή απόδοση».

«Ηδη, από την προηγούμενη χρονιά, κληθήκαμε στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η οικονομική κρίση και οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί των εταιρειών να χειρισθούμε με μεγάλη προσοχή τα εργασιακά θέματα και να συμβάλλουμε στον στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων, μέσα σε αυτή την οικονομική ύφεση. Η νέα χρονιά που διανύουμε επιφέρει ήδη σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Και η συμβολή μας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ουσιαστική», επισημαίνει η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΔΑΔΕ κ. Μάρθα Μυλωνά.

Και υπογραμμίζει ότι, παράλληλα με την «αμυντική» αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής ύφεσης, καθημερινά διαπιστώνεται ότι η επιχειρησιακή λειτουργία έχει ανάγκη από ένα HR «διαφορετικό». Δηλαδή περισσότερο ενεργητικό, καινοτόμο, δημιουργικό και έξυπνο. «Ενα HR με όραμα, με μετρήσιμα αποτελέσματα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις, που θα κινείται δυναμικά προς το μέλλον και θα εμπνέει τους εργαζόμενους και τη διοίκηση».

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΣΔΑΔΕ θα υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας, αφενός με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αφετέρου με το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ηγεσίας (CROB-L) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, το οποίο και κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα παρουσιάσει την πρωτότυπη έρευνά του, μια προσπάθεια καταγραφής της χρήσης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και της αποτελεσματικότητάς τους για τη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων. Επίσης, από το 2010 εισάγει ένα δεύτερο θεσμό βράβευσης, το HR Innovation Award πέραν του ισχύοντος ήδη HR Manager of the Year.

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου