23 Σεπ 2012

Workable HR: η πρώτη Ελληνική start-up στον χώρο της ΔΑΔ


Δεν συνηθίζουμε σε αυτό το blog να αναφέρουμε HR vendors-παρόχους αλλά σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση και θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω...

Είχα πρόσφατα μια συνάντηση με τους Νίκο Μωραϊτάκη και Σπύρο Μαγιάτη. Τόσο ο Σπύρος όσο και ο Νίκος έχοντας εμπειρία από τον χώρο της πληροφορικής /  mobile business, και όχι του HR, διαπίστωσαν ως συνεντευκτές κυρίως, μια ανάγκη που εμείς στο HR την ξέρουμε πολύ καλά. Ότι δηλαδή, τα υπάρχοντα συστήματα HRMS ή applicant tracking systems, είναι ιδιαίτερα περίπλοκα, συχνά ανεπαρκή και πολύ ακριβά, ειδικά για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πολύ συχνά δεν διαθέτουν καν εξειδικευμένο στέλεχος HR... Τι έκαναν λοπόν τα παιδιά; Ίδρυσαν την πρώτη Ελληνική start-up στον χώρο της ΔΑΔ με στόχο φυσικά την διεθνή αγορά και την ονόμασαν Workable HR.


Τι είναι το Workable HR; Είναι ένα SAS (software as a service), το οποίο στηριγμένο στο LinkedIn (και στο μέλλον πιθανώς και σε άλλα σχετικά Social Networking Websites, όπως το Xing και Facebook apps) στοχεύει να απλοποιήσει, με πολύ χαμηλό κόστος, την διαδικασία applicant tracking από την στιγμή που ο υποψήφιος θα κάνει αίτηση, μέχρι και την ολοκλήρωση της συνέντευξης (προς το παρόν μιας και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν και on-line tests στην συνέχεια), με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τι ετοιμάζουν και πραγματικά εντυπωσιάστηκα (και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα...).

Γιατί τα λέω όλα αυτά, πέραν από το να σας ενθαρρύνω να μπείτε στην σελίδα τους και να γραφτείτε εν' όψει της έκδοσης του free beta version σε λίγες μέρες; Τα λέω γιατί εδώ και αρκετό καιρό περίμενα να δω πότε θα εμφανιστεί μια Ελληνική start-up στον χώρο της ΔΑΔ. Όπως αποδεικνύεται δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στο αντικείμενο ή και να το έχεις σπουδάσει. Τόσο ο Νίκος όσο και ο Σπύρος πάνω απ' όλα είχαν όρεξη για δουλειά, για μελέτη, για ψάξιμο και μεγάλη δημιουργικότητα. Μου έλεγαν πράγματα που μόνο ένα έμπειρο στέλεχος ΔΑΔ θα ανέφερε, ακούγαν προσεκτικά ό,τι προτάσεις-συμβουλές τους έδινα και πάνω απ' όλα ήταν αισιόδοξοι (αλλά και προσγειωμένοι ταυτόχρονα) ότι κάνουν κάτι που θα καλύψει μια πραγματική ανάγκη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Δεν φιλοδοξούν να γίνουν Peoplesoft ή SAP, φιλοδοξούν όμως να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και να βρούν χρηματοδότες με πολύ προσωπική δουλειά που θα προσφέρει λύση σε υπαρκτά, πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων αυτού του μεγέθους. Παράδειγμα προς μίμηση προς τους φοιτητές μου που σκέφτονται να κάνουν κάτι δικό τους... και είναι αρκετοί πια..

Το Workable HR πιστεύω ότι θα είναι ένα επιτυχημένο start-up case study στην ΔΑΔ και σας ενθαρρύνω να παρακολουθήσετε από κοντά την εξέλιξή του. Εγώ τουλάχιστον θα το κάνω. Καλή επιτυχία στα παιδιά.

ΥΓ Αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες ιστορίες από τον χώρο της ΔΑΔ στην Ελλάδα, με χαρά θα τις παρουσιάσουμε. Αυτές τις εποχές τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται υποστήριξη ειδικά στο ξεκίνημά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου