24 Φεβ 2013

Στελέχωση στις start-ups. Μια εκδήλωση του Open Coffee

Την Παρασκευή πήγα για πρώτη φορά σε εκδήλωση του Open Coffee. Δεν πήγα τυχαία... το θέμα της εκδήλωσης σχετιζόνταν άμεσα με το παρόν blog μιας και αφορούσε θέματα στελέχωσης στις start-ups με τις οποίες ασχολείται το Open Coffee.

Η εκδήλωση όπως φανταζόμουν ήταν εξαιρετική με πολύ καλούς ομιλητές:
  • Ο Αλέξανδρος Φουρλής, Managing Director στο kariera.gr μίλησε για χώρο της αγοράς εργασίας, τις τάσεις που διακρίνει τον τελευταίο καιρό.
  • Ο Σπύρος Μαγιάτης, CTO στην Workable μίλησε για την καλλιέργεια της εταιρικής κουλτούρας σε μία starup, αλλά και για τα εργαλεία που δίνει η Workable ώστε να διευκολύνει μικρές και μεγάλες εταιρείες να διαχειριστούν καλύτερα την διαδικασία αναζήτησης στελεχών.
  • Η δική μας (απόφοιτη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του ΟΠΑ) Αλεξάνδρα Σιγάλα, Marketing Director στο Taxibeat μίλησε για την εμπειρία της μετάβασης ενός στελέχους από μία μεγάλη επιχείρηση σε μία startup.
  • Ο Παναγιώτης Βιτάκης, Vice President Operations της Persado μίλησε για την εταιρεία και την εμπειρία του εγχειρήματος.
  • O Πέτρος Μίχος, Principal, Talent Acquisition στην Deloitte Business Solutions  μίλησε για τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα και τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας.

Ο Παναγιώτης Βρυώνης συντόνισε την εκδήλωση.

Οι start-upers με τις ερωτήσεις τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα στελέχωσης.
Ακολούθως μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης. Είναι κρίμα που δεν έχει συμπεριληφθεί η παρουσίαση του Αλέξανδρου Φουρλή.

Video streaming by Ustream
Πηγή: http://opencoffee.gr/2013/02/15/open-coffee-athens-liii/


19 Φεβ 2013

HR Forum 2013

Πραγματοποείται σε λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία το ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Σστελεχών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ).

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για το συνέδριο και το πρόγραμμα όσο και για τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Εμείς θα είμαστε εκείς tweetάροντας (#gpma2013) αλλά και συντονίζοντας ένα πάνελ έμπειρων συμβούλων-ομιλητών από συμβουλευτικές επιχειρήσεις σχετικά με τον ρόλο των δεξιοτήτων στην ΔΑΔ.

Ακαδημαϊκός υποστηρικτής του συνεδρίου είναι το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών.