2 Ιουλ 2013

Οι γυναίκες στο τιμόνι των επιχειρήσεων φέρνουν καλύτερα κέρδη

Μία στις πέντε επιχειρήσεις στην Ελλάδα διοικείται από γυναίκες, ενώ οι επιχειρήσεις με γυναίκα επικεφαλής φαίνεται να έχουν καλύτερα αποτελέσματα κερδοφορίας. Επιπλέον, το 69% των γυναικών που διοικούν εταιρείες έχουν κάποια μετοχική σχέση με την επιχείρηση, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα και στοιχεία της ICAP Group, τα οποία και παρουσίασε ο  κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σε εσπερίδα της εταιρείας, με θέμα  «High Heels on High Hills - Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων: ένας δρόμος γεμάτος προκλήσεις»  που πραγματοποιήθηκε χθες.

Οι γυναίκες άνεργες υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία τριετία και ανήλθαν σε 654 χιλ. το α΄ τρίμηνο του 2013 από 322 χιλ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ενώ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (31%) είναι σημαντικά υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο των ανδρών (24,7%), σύμφωνα με τον κ. Ν. Κωνσταντέλλο.  Επιπλέον, οι εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο μικρομεσαίες.

Αναφέρεται ότι η  εκδήλωση αυτή, συμπληρώνει την πρωτοβουλία του ομίλου, έκδοσης του «Leading Women in Business - Οι γυναίκες ηγέτες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα» και στοχεύει στην ανάδειξη των προβληματισμών αλλά και των  πρακτικών που θα βοηθήσουν στην καταξίωση και ανέλιξη των γυναικών στις επιχειρήσεις.

H εκδήλωση πλαισιώθηκε  από 3 συζητήσεις.  Tο πρώτο panel επικεντρώθηκε σε καλές πρακτικές γυναικών που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων μέσα από την έκθεση απόψεων των κ.κ. Πέγκυ Αντωνάκου - CEO της MICROSOFT Hellas, Νέλλυ Κάτσου - CEO & αντιπροέδρου της PHARMATHEN, Μαρίκα Λάμπρου - CEO της Singular Logic, Αναστασία Μάνου- CEO της White Fox.

Tο δεύτερο panel επικεντρώθηκε στις δυσκολίες- ιδιαιτερότητες, τις τάσεις και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας για τις γυναίκες ανώτατα στελέχη με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρήστου Αθανασά, managing partner της Amprop, Πέγκυ Βελλιώτου - γενικής διευθύντριας της KPMG, Μαίρη Κρέιμερ - Regional Managing Director SE Europe της Spengler Fox, Γιώργος Χάρος - εκτελεστικού διευθυντή της ICAP People Solutions. Το τρίτο panel ασχολήθηκε με τη σημασία της δικτύωσης για τις γυναίκες επαγγελματίες και τον συνεργατικό ρόλο των φορέων.

Πηγή: ICAP Group: Οι γυναίκες στο τιμόνι των επιχειρήσεων φέρνουν καλύτερα κέρδη - Το Βήμα Online