25 Οκτ 2016

Κυκλοφόρησε το 3ο ηλεκτρονικό τεύχος του HR Case Study Series


Κυκλοφόρησε το 3ο ηλεκτρονικό τεύχος του HR Case Study Series που επιμελείται η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα


To θέμα του case είναι η "Η Εξωτερική Εμφάνιση στην Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού". Η εξωτερική εμφάνιση στην εύρεση εργασίας έχει απασχολήσει πολύ και τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού και την πανεπιστημιακή έρευνα και φυσικά τους υποψήφιους για εργασία. Στην συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης φαίνεται πως μια κοπέλα δεν μπορεί να εκπληρώσει τον στόχο της λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης. Οι ειδικοί συμφωνούν πως υπάρχουν διακρίσεις εξαιτίας της εξωτερικής εμφάνισης που μπορεί να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την απόφαση για πρόσληψη. Προτείνουν συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης, όπως η υιοθέτηση έγκυρων μεθόδων επιλογής, η εκπαίδευση των συνεντευκτών, η θέσπιση διαδικασίας ανατροφοδότησης, η δημιουργία κουλτούρας ίσων ευκαιριών, κ.ά. 

Τις απόψεις τους σχετικά με την μελέτη περίπτωσης αναπτύσσουν οι Γιώτα Γκιώνα (απόφοιτος του προγράμματος και Επικεφαλής του Κέντρου Προσέλκυσης και Επιλογής Προσωπικού, Inditex UK), o Ιωάννης Νικολάου (Αναπλ. Καθ. ΟΠΑ & Διευθυντής του ΜΠΣ στην ΔΑΔ ΟΠΑ), ο Γιάννης Βατόπουλος (Χημικός Μηχανικός, ΙΜΒΑ ΟΠΑ) και η Ντενίσα Λαβντάρη (απόφοιτη του προγράμματος).
Προηγούμενα τεύχη:


Παρακαλώ συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα, εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών (π.χ. Εκδηλώσεις, Open-Day, HR Case Study series, κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου