24 Ιαν 2008

Νεό βιβλίο - "Γυναίκες και Διοίκηση Επιχειρήσεων"


Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο "Γυναίκες και Διοίκηση Επιχειρήσεων" σε επιμέλεια των Μ. Βακόλα και Ε. Αποσπόρη από τις εκδόσεις Σιδέρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγγραφείς έχουν αποποιηθεί τα συγγραφικά τους δικαιώματα, τα οποία θα δοθούν σε προγράμματα επανένταξης κακοποιημένων γυναικών στην αγορά εργασίας.

Από την ιστοσελίδα του εκδότη:

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια για να διερευνηθούν τα προβλήματα, αλλά και τα κάθε είδους εμπόδια, που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα εργαζόμενη στον τομέα της διοίκησης των επιχειρήσεων. Υπάρχει όντως «γυάλινη οροφή» που ανακόπτει την εξέλιξή της; Είναι ισότιμη με τους άνδρες συναδέλφους της; Είναι, πράγματι, αναγκασμένη να αποδεικνύει καθημερινά την αξία και τις ικανότητές της; Σε τι διαφέρει από τους άνδρες συναδέλφους της ως προς το στυλ διοίκησης; Φορτίζεται από το καθημερινό άγχος και τις απαιτήσεις αυτού του έντονα ανταγωνιστικού χώρου; Πώς αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της επαγγελματικής, αλλά και της προσωπικής-οικογενειακής της ζωής; Υπάρχει, πράγματι, πρόβλημα σεξουαλικής παρενόχλησης και πώς το αντιμετωπίζει; Τι λένε οι στατιστικές για την πορεία και τη θέση της γυναίκας μάνατζερ στην ελληνική αγορά εργασίας; Αυτά είναι κάποια από τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντούν, σε μια συλλογική προσπάθεια, όχι μόνο πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου