10 Οκτ 2008

Κατάθλιψη και αυτοκτονίες λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης φοβάται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπογραμμίζοντας ότι οι οικονομικές αναταραχές αυξάνουν το στρες και τα ψυχικά νοσήματα.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις αναταράξεις και τις πιθανές συνέπειες της πιστωτικής κρίσης» επισήμανε η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ψυχικών διαταραχών και αυτοκτονιών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ανθρώπινα δράματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά, καθώς η κρίση στον τομέα των στεγαστικών δανείων έχει εξαναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένα τέτοιο δράμα σημειώθηκε πρόσφατα στο Λος Αντζελες, όταν ένας 45χρονος, στέλεχος επιχείρησης, αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως σκότωσε πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό μίας 90χρονης από το Οχάιο η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν έλαβε ειδοποίηση έξωσης από το σπίτι στο οποίο κατοικούσε τα τελευταία 38 χρόνια.

Από το www.in.gr

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς, το πρόβλημα θα γίνεται όλο και πιο έντονο σε όλο τον κόσμο, αμέσως μόλις η χρηματοπιστωτική κρίση περάσει στην πραγματική οικονομία, και τουλάχιστον μέχρι να κλιμακωθεί πλήρως το φαινόμενο.

    Ελπίζω να μην τρέφετε ελπίδες ότι η Ελλάδα θα μείνει αλώβητη. Μπορεί να μην βιώσουμε το δράμα των ΗΠΑ, αλλά σίγουρα η ανεργεία θα ανέβει πολύ, η ακρίβεια του δανεισμού θα πλήξει τελικώς τα νοικοκυριά και οι δανειολήπτες (ιδιώτες και επιχειρήσεις) θα δουν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά.

    Ταυτόχρονα, οι Τράπεζες θα περιορίσουν τις δραστηριότητές τους (άρα λιγότερες θέσεις εργασίας, και φυσικά τα κέρδη θα είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα (άρα λιγότερες παροχές, μικρότερο κοινωνικό μέρισμα και φυσικά μικρότερα μερίσματα στους μετόχους).

    Και δυστυχώς, αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. Ότι πιο ρεαλιστικό θα μπορούσε να εμπεριέχει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή