27 Μαρ 2008

Πρόγραμμα Ημερίδας στην ΔΑΔ του ΟΠΑ

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε το προσωρινό πρόγραμμα της ημερίδας που διοργανώνει το ΜΠΣ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Park με την συμμετοχή γνωστών ομιλητών τόσο από το εξωτερικό όσο και με την συμμετοχή γνωστών Ελλήνων HR managers.

The Executive Job Functions Most in Demand for 2008

Executive Job Functions That Corporate Employers
Expect Will Create The Most Growth In 2008 Executive Hiring:

Business Development 14.8%
Sales 12.9%
Operations Management (including Quality, Supply Chain and Logistics) 12.9%
General Management 10.3%
Finance 9.1%
Engineering 9.1%
Marketing 8.7%
MIS / Information Technology 6.2%
Consulting 6.1%
Research and Development 5.7%
Human Resources 3.5%

Source: ExecuNet 2008

Demand for senior-level executives with significant business development, sales, operations management and general management will outstrip corporate appetites for management-level hiring this year. That's according to the findings of ExecuNet's 16th annual Executive Job Market Intelligence Report survey of more than 250 employer organizations.

26 Μαρ 2008

Developing Change Agents

When in any project, making sure that change management occurs with the proper focus on strategy, effective communications, and facilitation of behavioral change, is possibly the most critical task outside of creating a good governance process. Great behavioral change is best facilitated with a carefully selected group of change agents that are artfully instructed in their roles and activities.

19 Μαρ 2008

The Recruiting Landscape for 2008 and more...

“It is not that the world is too small, it is more that we are ‘big’, and very much networked”
This is what a friend tells me every time we realize how we end up knowing each other in a town of 5 million people, in a country of more than 10 million.

13 Μαρ 2008

Leaders Need 'Just Enough Anxiety'

Anxiety is a fact of life. Author Robert Rosen sheds some light on how you can use it to your advantage

Αιτία άγχους για τους εργαζόμενους τα πολλά e-mail

Ο αριθμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αναλογεί σε κάθε Βρετανό εργαζόμενο σημαίνει ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη μισή εργασιακή ημέρα να διαβάζει τέτοιου είδους μηνύματα.

Manpower: Ευοίωνες οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα

Στο +23% διαμορφώνονται οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για τη χώρα μας. Αυξημένη ζήτηση στον τομέα των Χρηματοοικονομικών / Ασφαλειών / Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις

Τις θετικές προβλέψεις των ελλήνων εργοδοτών για την απασχόληση κατά το επόμενο τρίμηνο του έτους αποκαλύπτει σήμερα η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα της Έρευνας που η Manpower πραγματοποιεί κάθε τρεις μήνες προκύπτουν από συνεντεύξεις σε περισσότερους από 55,000 εργοδότες από 32 χώρες, μεταξύ αυτών και σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 762 εργοδοτών από την Ελλάδα, αφορούν την αγορά εργασίας, όπως αναμένεται να διαμορφωθεί στο προσεχές κάθε φορά τρίμηνο και αποτελούν έναν αξιόπιστο δείκτη για την παγκόσμια αγορά εργασίας.

6 Μαρ 2008

Παρουσίαση βιβλίου

Την Κυριακή 16/3/2008, 6:30 μμ, στη οδό Νεαπόλεως 7, Αγία Παρασκευή, στο Αμφιθέατρο Β' Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου των κ.κ . Μαρίας Βακόλα και Ελένης Αποσπόρη με τίτλο "Γυναίκες και Διοίκηση Επιχειρήσεων". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εκτός από τις κ.κ. Βακόλα και Αποσπόρη και η Καθ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή που θα συντονίσει και θα διευθύνει την συζήτηση, η κ. Ρουμπάνη από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης που εκπροσωπεί το σύλλογο γυναικών που θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα του βιβλίου, η κ. Μιχαηλίδου πρόεδρος του ΙΑΓΜΕ, η κ. Παναρέτου, Πρόεδρος του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και η κ. Κούρτογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus.