15 Μαρ 2012

HR in Action

Πήγα σήμερα στο συνέδριο HR in Action που διοργάνωσε η Boussias Communications στο Αμφιθέατρο της OTE Academy. Γίνονται πολλά συνέδρια HR πια και συνήθως δεν αναφέρομαι σε αυτά, αλλά το συγκεκριμένο είχε μια ιδιαιτερότητα που τράβηξε την προσοχή μου από την ημέρα που ανακοινώθηκε... Ποια ήταν αυτή η ιδιαιτερότητα;

Κάθε ομιλητής είχε στην διάθεσή του 20 διαφάνειες και 20 δευτερόλεπτα για την κάθε διαφάνεια (δηλ. 6'40") για να αναπτύξει το θέμα του σε μια παρουσίαση που "προχωρούσε" χωρίς να την "ελέγχει" ο ίδιος.. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Pecha Kucha. Έπρεπε λοιπόν να είναι συγκεκριμένος, μεστός και right-to-the-point για να κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον του κοινού. Πολλοί ομιλητές το κατάφεραν με επιτυχία, είτε γιατί ανέπτυξαν ένα ενδιαφέρον θέμα, είτε γιατί είχαν προετοιμαστεί πολύ καλά. Άλλοι ομιλητές ήταν αδιάφοροι ως ουδέτεροι, ενώ κάποιοι (πολύ λίγοι ευτυχώς) ήταν απλώς κακοί... (αν χρειαστεί ποτέ να "χτίσω" ένα νησί... τώρα ξέρω ποια "διεθνή" εταιρία θα προσλάβω για να να κάνει το project management...). Φυσικά δεν είναι εύκολο να βρεις τόσους ομιλητές.... Μέτρησα 41 ομιλητές στο πρόγραμμα.... Απίστευτο νούμερο.

Πάντως νομίζω ότι γενικά ήταν μια πολύ καλή και πρωτότυπη πρωτοβουλία. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί αλλά σίγουρα ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι βλέπουμε συνήθως και γι' αυτό αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Τώρα που το σκέφτομαι, θα ζητήσω και από τους φοιτητές μου να κάνουν τέτοιου τύπου παρουσιάσεις, ενώ με ευκολία θα την πρότεινα και σε κάποιους πολυ-λογάδες (αρχίζοντας από μένα κιόλας...).

twitter#hrinaction
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου